Accept Cookies?

  

Wat is 'Home-Finding'?

RicaMar Homes heeft een klantgerichte activiteit in huis. Noem het maar een specialisme. In het Nederlands is er geen goed woord voor te bedenken maar de Engelsen hebben dat wel: 'home-finding'.

Al geruime tijd is home-finding een niet meer weg te denken onderdeel van de bedrijfsvoering. Het mag niet verward worden met aankoopbegeleiding waar de aspirant koper bij de hand wordt genomen wanneer het aan te kopen huis   - al dan niet, maar meestal uit het eigen bestand van de makelaar - al is gevonden om vervolgens het afhandelingstraject in te gaan.

Bij home-finding geeft u als zoekende op de Spaanse woningmarkt in een persoonlijk gesprek aan naar wat voor huis u op zoek bent. Een finca, een bungalow, een townhouse bv. Maar u geeft méér aan: de regio, de geografische omgeving, de ancienniteit van het huis, de grootte en aantal (slaap-)kamers, de voorzieningen, de bereikbaarheid, de kwaliteit van gebruikte materialen als u gaat voor nieuwbouw en natuurlijk de door u gestelde richtprijs. RicaMar Homes gaat vervolgens voor u op zoek naar een huis dat aan alle door u gestelde criteria voldoet. Zij zoekt daarbij in vrijwel alle bestanden van makelaars in de regio en zelfs particuliere aanbieders van huizen ontsnappen niet aan de aandacht. Daarmee neemt RicaMar Homes u een bijna niet uit te voeren zoektocht uit handen. Vervolgens wordt met u overlegd of hetgeen voor u gevonden is ook daadwerkelijk overeenkomt met uw wensen. Als dit niet zo is dan zoekt RicaMar Homes verder, net zo lang tot dit wel het geval is.

Mocht u uw keus hebben bepaald dan volgt het tweede deel van het home-finding project: de onderhandeling met de verkoper. RicaMar Homes zal zich namens u tot het uiterste inspannen de laagst mogelijke prijs voor uw nieuwe woning te bedingen. De ervaring heeft aangetoond dat dit tot aanzienlijke besparing heeft geleid.

RicaMar Homes brengt u voor het home-finding traject niets in rekening. Geen reiskosten, geen telefoonkosten noch onderhandelingskosten. Haar vergoedingen worden betaald uit de provisie-afspraken met de verkopende makelaar. En als een opdracht niet lukt? Dan is die geheel vrijblijvend geweest en vergoedt u ons dus ook niets. Dat is de reden waarom RicaMar Homes haar service zo hoog in het vaandel draagt!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op!

Top